Tips och trix

Tips från en användare

CFile

CFile är en global resurs för alla som arbetar inom keramik. Här hittar man artiklar om konst, aktuell forskning och recensioner av utställningar. Allt samlat på ett och samma ställe.

CFile

Tips från en användare

potters-training.de

potters-training.se är en kontaktsida för keramiker och som erbjuder lärlings- och assistentplatser över hela världen. Via sidan kommer verksamma keramiker kunna lägga in sina platser som sedan är sökbara för alla.

potters-training.de

Appar för keramiker och andra hantverkare

Det finns många roliga appar att krydda sitt hantverk med. Via Google Play för Android och AppStore för Iphone/iPad kan man hitta böcker, tidskrifter och roliga hantverksappar för stora och små.

Keramik på surfplattan

Appen Let’s Create! Pottery är ett exempel på hur man kan testa att dreja virtuellt. Testa själv med gratisversionen och se om det är något för dig. Betalversionen för knappa 40 kronor ger möjligheter att skapa och lägga till mönster och annat roligt.

Let’s Create! Pottery Lite (Android)

Let’s Create! Pottery HD Lite (iOS)

 

Prova en interaktiv keramiktidskrift

För den som vill läsa om keramik finns flera keramiktidskrifter nu tillgängliga på nätet och på surfplattan. Innan man köper kan man utan kostnad  installera appen och prova ett gratisnummer.

Ett exempel:

Pottery Making Illustrated (iOS)

Pottery Making Illustrated (Android)