Om Mera keramik

Tanken är att att skapa en inspirationsbank och mötesplats för och tillsammans med keramikentusiaster. På Mera keramik samlar vi filmer, erfarenheter, praktiska tips och mycket annat för alla som vill utveckla sitt hantverkskunnande och sin konstnärlighet.

Ur innehållet

Mera med lera, Glasera mera och Raku med mera – 3 nätbaserade studiematerial av Mats Svensson på Leksands folkhögskola. Presentationer av skolor och studiecirklar. Pedagogiska tips och erfarenheter. Keramikfilmer i urval. Litteraturtips och mycket annat.

Vi vill bygga nätverk

Mera keramik ska bli ett nav och en startpunkt för keramik på nätet. Vi vill samarbeta med lärare och cirkelledare på studieförbund och folkhögskolor runt om i landet. Vi hoppas ni vill dela med er av pedagogiska erfarenheter såväl som rent praktiska hantverkstips och att vi tillsammans framöver fortsätter att utveckla Mera keramik. Vi vill också nå elever, deltagare, grupper på sociala medier, keramikforum, ja, alla som brinner för keramik.

Vill du och din organisation vara med?

En tanke med Mera keramik är att fler ska synas. Folkhögskolor och studieförbund får därför möjlighet att presentera sin verksamhet och sina idéer på webbsajten. Här samlar vi också information kring andra utbildare och resurser. Allt för att göra det enklare för den som vill veta mer om hur man kan utvecklas som hantverkare.

Hör i så fall av dig till oss på Mera keramik

Mera keramik infoblad (pdf)

 

Redaktion

Mera keramik är skapad av:

Mats Svensson, Leksands folkhögskola – faktainnehåll. filmer, studiematerial

Ola Hallqvist, AB audiola – webb, film, texter, stillbilder

Keramiker som håller en vas som en mössa

Foto: Mats Svensson